Hullócsillag a plafonon, motorosan kihúzható pecázó székek a csomagtartóban, 571 lóerős V12-es benzinmotor, a világ legnagyobb gyémántjáról kapott név, 850 Nm nyomaték és durván 100 millió forintos árcédula. Nagyjából ez a Cullinan, a Rolls-Royce első SUV modellje, amit egy arab tulajdonos nem sajnált a sivatagba vinni és rendesen megdolgoztatni.

A videó annyira jól sikerült, hogy a birt gyártó egyik hivatalos YouTube-csatornája fel is töltötte a videói közé.

 

A Cullinan az első összkerekes Rolls, amely a Rolls-Royce vadonatúj alumínium spaceframe platformjára épül, ugyanarra, amire az új generációs Phantom. A csomagtartó, jobban mondva raktér, alapból 560 literes, ami a három részre osztott hátsó ülések távirányítású előredöntésével 1930 literig bővíthető. Tengelytávja 3,3 méter.

Dimenziói egészen elképesztők: 5,34 méter hosszú, 2,16 méter széles és 1,83 méter magas. Viszonyítási alapnak jó lesz mondjuk a legújabb Toyota Land Cruiser, ami 4,84 méter hosszú, 1,85 méter széles és 1,84 méter magas. Szóval még a batár japántól is nagyobb.

Nem ennyire szélsőséges körülmények között, de mi is többször kipróbáltuk már a Cullinant:

 

Október elején pedig a legerősebb változat, a 600 lóerős Rolls-Royce Cullinan Black Badge járt nálunk, tesztünket ITT olvashatod!