Torokba gombócot szorító érzés megnézni a rendőrség legújabb kampányvideóját, amely a vezetés közbeni telefonozás veszélyeire hívja fel a figyelmet.

“A balesetek 99 százaléka elkerülhető lenne. De TE kellesz hozzá! A telefon várhat!” – fogalmazza meg az üzenetet a rendőrég.

a videó a hirdetés után indul

Nem a magyar rendőrség az első, amely videóban próbálja felhívni a figyelmet a vezetés közbeni telefonhasználat veszélyeire. A következő videó az egyik legmegrázóbb ebben a témában. Néhány fiatalt arról kérdeztek, hogy szoktak-e mobilozni vezetés közben, és ha igen, akkor mire használják a telefont. Készülj, mert ez nem az a szokásos propagandaszöveg, ez egy igaz történet, amit nem biztos, hogy kibírsz sírás nélkül.

 

Tudtad, hogy míg elolvasunk vagy elküldünk egy rövid üzenetet, az nagyjából öt másodpercbe kerül, és eközben nem nézünk az útra? Lakott területen – a megengedett sebességgel haladva – ez durván akkora távolság, mintha egy focipályán hajtanánk át hosszában, csukott szemmel.

Ezért mi is arra kérünk titeket, hogy vezetés közben hanyagoljátok a telefonálást, a szöveges üzeneteket meg pláne!

De nem csak abból lehet baj, ha telefont nyomkodsz vezetés közben, hanem abból is, ha ittasan ülsz a volán mögé. Hétvégén egy buliból tartott hazafelé az a férfi, aki vodkát, tequilát és viszkit is ivott, mielőtt a volán mögé ült, és balesetet szenvedett Miskolcon. A baleset épp a rendőrök orra előtt történt, a további részleteket és a képeket ITT találod.