Amikor tragikus baleset történik, mindig előkerül az illegális versenyzés, a gyorshajtás ügye, és a visszaszorítás lehetséges módszereinek kérdése. A hazai gyakorlat sokat változott a civil autók bevetése óta, a videofelvételt rögzítő járőrök egyre több szabálytalankodót szűrnek ki.

A németek azonban még keményebben lépnek fel. A berlini rendőrség osztotta meg ezt a történetet a Facebook-oldalán: a városban három új prémiumautó állt fel a közlekedési lámpánál, két BMW és egy Mercedes. Mindhárman padlógázzal, nagy lendülettel rajtoltak el, de nem vették észre, hogy egy negyedik autó is csatlakozott a mezőnyhöz, egy ezüst-kék színű Opel.

A három “versenyző” 100 km/óra körül közelített meg egy körforgalmat, több forgalmi szabályt megszegve, vétlen autóst vészfékezésre késztetve. A rendőrautó viszont közbelépett, és egyfajta biztonsági autóként, megkülönböztető jelzéssel állította le a futamot. Az autót vezető fiatalok (18-20 évesek) jogosítványukkal együtt autóikat is leadták a rendőröknek, és sorsukról a bíróság dönt majd. Tehát nem úszták meg bírsággal, szabálysértési eljárással, ebből bírósági ügy lesz, és bármi is a vége, erre garantáltan emlékezni fognak.

A német rendőrök nem vicceltek: a jogosítványt bevonták, az autókat lefoglalták a versenyzőktől 1