Sok Tesla-vásárló azt hiszi, hogy az Autopilot rendszertől már önvezető lesz az autója, de a valóság ezzel szemben az, hogy a fontosabb funkciókat átveszi, illetve besegít. A mesterséges intelligencia azonban rengeteg szituációval nem tud megbirkózni, mindig készenlétben kell állnia a sofőrnek.

Az alvó vezető után újabb taggal bővült a saját és mások életét kizárólag a számítógépekre bízók száma. Egy észak-karolinai férfi menet közben úgy döntött, hogy inkább az anyósülésből követi figyelemmel, ahogy a Model X megbirkózik a zsúfolt út jelentette kihívással, hogy aztán az erről készült felvétellel megörvendeztesse követőtáborát.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

House of Toyz Custom Rims (@houseoftoyz) által megosztott bejegyzés, Szept 27., 2020, időpont: 7:12 (PDT időzóna szerint)

A videó leírása szerint reggelizni igyekvő férfi Teslája közel 100 kilométer/órával is hajtott a forgalomban. Hiába jelenti ki minden egyes fejlesztésnél Elon Musk autógyártója, valamint jelzik többen is a hozzászólásokban a felvétel készítőjének, hogy ez így nem oké, sokan addig nem tanulnak a leckéből, amíg nem keverednek egy komolyabb balesetbe.