A Volkswagen Sharan első generációját még 1995-ben mutatták be és nem csak VW, hanem Seat és Ford logóval is megkaphatták azok a vásárlók, akik egy tágas, akár 7 személyes családi kisbuszra vágytak. A Sharan roppant hosszú modellciklust élt meg, hiszen a különböző frissítésekkel egészen 2010-ig maradt gyártásban.

Népszerűségét jól mutatja, hogy még 2008-ban is több mint 24 ezer darabot adtak el belőle, pedig akkor már erősen koros volt a modell. VW Sharanból összesen 670 ezer darab készült. De egy sem volt ennyire durva, mint ez a BBS felniken guruló zöld Sharan.

1,8-as turbómotorral, 2,0 literes szívóval és 1,9-es TDI-vel is meg lehetett venni a Sharant, de volt még hozzá 2,8-as VR6-os is, opcionális összkerékhajtással. Ez a csúcsváltozat gyárilag 172 lóerős és 235 Nm nyomatéka van.

Sajnos azt nem részletezik, hogy milyen hardveres módosításokat hajtottak végre rajta, de ez a Sharan itt a videóban már 700 lóerős és ez alig látszik rajta. Félmérföldes távon eléri a 240 km/órás sebességet.