Az elmúlt időszakban egyre több olyan eset lát napvilágot, amikor idős sofőrök kerülnek szembe a forgalommal. Legutóbb az M3-as felhajtóján okozott ez óriási galibát, de az M4-es autóúton és a 8-as főúton is készültek hasonlóan elképesztő felvételek, pedig valószínűleg épp az ilyen esetek elkerülésére érvényesíthetnek a háziorvosok különféle korlátozásokat a jogosítványukban.

Kevésbé hajmeresztő körülmények között ugyan, de a kemma.hu olvasója Tatabányán talált egy forgalommal szemben hajtó idős sofőrre. A Toyota Corollával a Szent Borbála Kórháztól egészen a Dózsa György úti körforgalomig haladt így a videót készítő autós elmondása szerint.

A Google Maps alapján egy viszonylag rövid, 270-280 méteres szakaszról van szó, de ahhoz épp elegendő volt, hogy néhány autóstársát meglepje. A problémát az jelentette, hogy ezen a szakaszon a toyotásnak nem igazán volt lehetősége korrigálni, ugyanis a két irányt nem záróvonal, hanem kiépített sziget választja el egymástól.

Az idős sofőrnek így nem maradt más választása, minthogy a körforgalmat kihasználva állítsa a helyes irányba autóját, szerencséjére az arra járók türelmesen kezelték a helyzetet, de így sem mondható veszélytelennek az, amit a fenti felvételen láthattunk.