Az Egyesült Államokban élő, de egyébként brit származású, 44 éves Ian Poulter profi golfjátékosként “tengeti” hétköznapjait, és amikor épp unatkozik, akkor a durván 5 millió dollárt érő (kb. 1,5 milliárd forint), igen ritka Ferrari LaFerrari Aperta lehúzott ablakain üti át a labdát.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ian Poulter (@ianjamespoulter) által megosztott bejegyzés, Aug 31., 2020, időpont: 8:14 (PDT időzóna szerint)

 

2018 augusztusában gördült le az utolsó LaFerrari a szalagról, a kupé változat gyártása pedig már két évvel korábban befejeződött és természetesen az 500 darabban gyártott olasz szupersportautó ára innentől már csak felfelé indult. Elképesztő módon futottak felfelé az árak, az utolsó LaFerrari Aperta például 2,85 milliárd forintnak megfelelő összegért talált gazdára. Azt is hozzá kell tenni, hogy a nyitható tetős Apertából csupán 210 darab készült.

Nézd meg, ahogy ez a profi golfos átvarázsolja a labdát egy Ferrari utasterén 1

6,3 literes V12-es motor dolgozik a LaFerrarikban 800 lóerős teljesítménnyel, ehhez a KERS rendszerrel további 163-at dobtak hozzá. A sok-sok lóerő mellé 900 Nm-es csúcsnyomaték is akad. Az 1,3 tonnás szupersportkocsi álló helyzetből kevesebb mint 3 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet. A 963 lóerős LaFerrari végsebessége 350 km/óra.

Előző alkalommal Poulter egy Mercedes-AMG GT 63 S ablakán lőtte be a labdát, de akkor az utastérben landolt a fehér golyó, nem ment ki a túloldalon.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ian Poulter (@ianjamespoulter) által megosztott bejegyzés, Aug 25., 2020, időpont: 5:25 (PDT időzóna szerint)

 

2019-ben nálunk is járt teszten egy ilyen Mercedes, ha érdekel beszámolónk, olvasd el: