A színész, Paul Walker 2013-as tragikus balesete után rengeteg autó maradt hátra, melyeket aztán aukción értékesítettek. A Halálos iramban filmek sztárja nem csak a mozivásznon állt közel az autókhoz, hanem a magánéletben is kedvelte a különlegességeket. Több BMW M3 Lightweight, Nissan Skyline és más sportautók alkották a gyűjteményét.

A gyűjtemény része volt többek között egy ezüstszínű R34-es Skyline GT-R V-Spec is, melyből csak kevés akad az Egyesült Államokban. Az autó nem maradt gyári formájában, a történetét Craig Lieberman meséli el a lenti videóban.

Lieberman egyébként a Halálos iramban filmek technikai tanácsadója és ő volt az, aki a GT-R-t megmutatta Walkernek. Akkoriban egy MotoRex nevű cég importálta Amerikába ezeket az R34-eseket, amik közül egy feketét kölcsön is adtak a színésznek. Paul Walkert annyira megfogta a Skyline, hogy magának is vett először egy ezüstszínű darabot. Ezt cserélte le aztán egy fehér V-Spec II-re.

Az ezüst autó egy hawaii férfihoz került, aki pontosan olyanná szerette volna alakítani, amilyet Walker először próbált. Némi tuning, hatalmas hátsó szárny és C-West karosszériaelemek voltak a Blackbirdnek keresztelt autón.

A hawaii férfire azonban lecsapott a droghatóság, az autót pedig először lefoglalták, majd árverésen kerestek új tulajdonost neki. Craig Lieberman szerint az autó most megér közel 125 millió forintot.