Az eset Oroszországban történt, a Matizban két idős hölgy ült. Amikor a videó indul, már megtalálták a helyes menetirányt, csak az autó orra állt rossz felé. Tanácstalanul tolatva próbálták meg felvenni a forgalom ritmusát, és vélhetően a helyet, a lehetőséget keresték a megfordulásra.

Ezt hosszú ideig nem sikerült kivitelezni, és amikor már keresztben álltak az úton, megérkezett a felmentő sereg. Végre valaki a megfelelő irányba tekerte a kormányt, így tovább tudtak haladni. 

Az eset humoros vetülete mellett felvet egy érdekes kérdést is. Vajon szabályos egy ilyen manőver? Haladhatunk a forgalom irányának megfelelően, de hátramenetben? Az egyirányú utakon a tolatást tekintve egyértelmű a KRESZ-szabály. “Egyirányú forgalmú úton, körforgalmú úton, vasúti átjáróban, autópályán és autóúton – egyirányú forgalmú úton az úttest széléhez, illetőleg a várakozóhelyre történő beálláshoz szükséges hátramenetet kivéve – hátramenetet végezni tilos.”  

Viszont ez klasszikus értelemben nem tolatás, és a hátramenetben megtett kilométereknek van hivatalos rekordja is, sőt egy indiai férfi azzal lett híres öt percre, hogy  2003 óta tolatva halad előrefelé a legtöbb közlekedő megdöbbenésére.