Az autózás legnagyobb közhelye, hogy a régi autók jobbak voltak. Érdekes módon ezek a régi autók mindig az aktuálisan 15-20 éves kocsik, amikkel a legtöbb vezetőnek tapasztalata volt, és könnyedén ki tudná fizetni a vételárát. Tehát ha elég ideig figyelünk, akkor rájövünk, hogy a műanyag szemét jelzővel ellátott típusok átesnek az örök élet +2 nap kategóriába. 

Húsz éve még az aktuális Mercedesekre mondta minden sarki szaki, hogy ezek nem mennek el már százezer kilométert se, mert a W123 az isten, a zöldséges, az volt a csúcs, onnan nincs tovább. Erre tessék, itt van egy totálisan fapados, benzines, automata Mercedes-benz CLK 200-as 1999-ből őszinte, 930 ezer megtett kilométerrel, 2950 euróért (1,04 millió Ft).

Ez a használt Mercedes csak akkor áll meg, ha teljesen elrohad 1Ez a használt Mercedes csak akkor áll meg, ha teljesen elrohad 2

Közel az egymillióhoz látszik, hogy tényleg használták, és nem hímes tojásként tartották. A vezetőhelyen fekete zsírfoltok mutatják az elmúlt éveket, de a kárpit szakadásmentes, és egy alapos tisztítással sokkal szebbé varázsolható.

Ez a használt Mercedes csak akkor áll meg, ha teljesen elrohad 3Ez a használt Mercedes csak akkor áll meg, ha teljesen elrohad 4

Ami viszont beárnyékolja a nagyszerű teljesítményt az a rozsda. Lehet, hogy a hajtáslánc bírna még pár százezer kilométert, a rügyező karosszéria már biztosan nem, de azért 930 ezer kilométer így is szép teljesítmény.  

Ez a használt Mercedes csak akkor áll meg, ha teljesen elrohad 5