Xi Jinping elnök új korrupcióellenes törvényeket hozott még a 2010-es évek elején és ez komolyan érintett néhány ágazatot, mint például a luxuscikkekét, ezért kényszerült bezárni a kínai Guangzhou városában egy korábban leginkább Ferrarikkal és Maseratikkal foglalkozó kereskedés. Ilyenkor mindig mentik, ami menthető, ám ebben az esetben három ritka és egyre növekvő értékű gép maradt a szalonban.

Ferrari 575 Superamerica, C5-ös Chevrolet Corvette Z06 és egy Porsche Carrera GT ragadt a bemutatóteremben, melyek állapota egész jó, hiszen csak a gumik engedek le valamelyest az évek során és némi porréteg gyűlt rájuk. Mind kétség kívül figyelemre méltó darab, élénk sárga színével azonnal kitűnik a Corvette, melyben az LS6-os V8-as 385 lóerőt tud, amivel picit több mint 4 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre. A Z06-oshoz kizárólag hatsebességes kéziváltó jár.

Évek óta elhagyott sportautókat találtak egy kínai kereskedésben 2

2005-ben jelent meg a Ferrari 575-ös Superamerica változata, melynek 180 fokban hátrahajló elektrokromatikus üvegteteje van. Az orrában pedig szívó V12-es motor 540 lóerővel. Megjelenésekor ez volt a leggyorsabb nyitható tetős szériaautó a világon, akár 320 km/órás sebességgel is lehet élvezni a tető nélküli száguldást. 559 darabot gyártottak belőle és csak 43-at szereltek kéziváltóval.

Évek óta elhagyott sportautókat találtak egy kínai kereskedésben 3

1270 darab készült a Porsche szuperautójából, a Carrera GT-ből, melyet több mint 600 lóerős, 5,7 literes V10-es motor hajt. A szalonban álló példány az 1255-ös sorszámú és különlegessége a Zanzibar piros árnyalatú fényezés, valamint a hozzá passzoló felnik. Hogy mi lesz ezeknek a különleges autóknak a sorsa, azt egyelőre senki nem tudja.