Az 1960-as évek közepén bemutatkozó Ford Mustang a mai napig rendkívül népszerű, ez a legkeresettebb sportautó a világon, mely már Európában is kapható. Az egyik legvonzóbb része a szívó V8-as motor, melynek egyesek szerint meg vannak számlálva a napjai. Sokak az elektromos autókban látják a jövőt, még az olyan kisebb cégek is, mint az orosz Aviar Motors.

Az Aviar ezért neki is látott egy klasszikus 1967-es Mustang Fastback kinézetű autónak, melynek karosszériája karbonból készül és a formáján kívül semmi köze a Mustanghoz. A Teslához viszont annál több.

Az Aviar R67-nek keresztelt elektromos autó LED-es első és hátsó lámpákat kap, modern fékrendszere és futóműve van, ahogyan a beltérben is csak halványan emlékeztet az eredeti Mustangra a szimmetrikus műszerfallal és a kerek légbeömlőkkel. A középkonzol helyén azonban a hatalmas, érintőképernyős fedélzeti rendszer van, mely a Teslákból lehet ismerős.

Az ára egyelőre nem tudható, annyit azonban elárultak, hogy az Aviar alkotása 840 lóerőt tud majd és 507 kilométert képes megtenni egy feltöltéssel, ami meglehetősen jó adat. Persze, nem akkor, ha gyakran kihasználjuk az ígért 2,2 másodperces 0-100-as gyorsulást.

Tesla alapú elektromos Mustangot építenek az oroszok 2Tesla alapú elektromos Mustangot építenek az oroszok 3