Láttunk már hatalmas, őrült motorokat. V8-V10-V12, minden akad, ha rákeresünk, a háromkerekű trike-ok esetén pedig még színesebb a paletta. Ez a Tower Trike viszont egy új szint. 

Ebben sűrűsödik össze minden hobbiból épített amerikai jármű esszenciája. Ott van benne a túlméretezés, ami jellemző az Egyesült Államok autógyártására, egyértelműen egyenes, széles utakra tervezték, nem olasz hegyi szerpentinre. 

Őrültsége valahol mélyen a szabadság kifejezése, hiszen ott ilyet is lehet, sőt közlekedhet vele a büszke tulajdonos, itthon erre lehetetlen lenne rendszámot szerezni. Elvégre mi is ez? Egy óriási motor? Kabin nélküli teherautó három kerékkel? 

Tulajdonképpen mindegyik kérdésre igaz lehet a válasz. A Tower Trike ugyanis egy háromkerekű, klasszikus motornyereggel szerelt, kabin nélküli, egyedi vázra épített jármű. Motorja kétütemű 6V92 Detroit dízel, 335 lóerővel, és 1300 Nm nyomatékkal. A hatalmas motorhoz óriási üzemanyagtank is jár, teletöltve 302 liternyi gázolaj lötyög a csillogó tartályban, míg az öttonnás össztömegben az óriási kereszt is benne van, tízparancsolattal együtt.

Ezek járnak a toronyhoz, az építő szerint akinek nem tetszik, az lefűrészelheti, de ő ezek nélkül nem építi meg a gigantikus játékszert. 

Végsebessége 135 km/óra, és a hivatalos honlap szerint gyakorlati haszna is van, egy ilyen toronnyal balesetbe keveredve sokkal nagyobbak a túlélés esélyei, mint holmi pár mázsás motoron ülve. Ettől az öttonnás amerikai guruló izétől garantáltan eldobod az agyad 1Ettől az öttonnás amerikai guruló izétől garantáltan eldobod az agyad 2Ettől az öttonnás amerikai guruló izétől garantáltan eldobod az agyad 3