A jól megválasztott autó akár remek befektetés is lehet, és erre már sokan egészen korán rájöttek. Így lehet, hogy sorra bukkannak fel a húsz évnél idősebb vagy egyenesen veterán korú autók kevés kilométerrel az órájukban. Ilyen ez a 2000-es évjáratú, fekete színű Honda Civic Type R is, mely 21,7 millió forintnak megfelelő összegért kelt el egy japán aukción.

A japán licitálós oldalak távolról sem dolgoznak olyan szépen szerkesztett képgalériával, mint a nagy aukciósházak, de ez nem is izgatja azokat, akik valami különleges, belpiacos autóra vadásznak. Korábban hasonló összegeket olyan sportautókért fizettek ki, mint az NSX, de most az EK9-es Civic Type R is elindult ezen az úton.

Az autóban valamivel több mint 2500 kilométer van és már nem a Championship White nevű fehér fényezést viseli. 1,6 literes, négyhengeres szívómotorja több mint 180 lóerőt ad le 8200-as fordulaton és 160 Nm nyomatéka van. Kevesebb mint 7 másodperc alatt gyorsul 100-ra és 225 km/óra lenne a végsebessége, ha Japánban nem 180 km/óra lenne a határ.

20 milliót fizettek ezért a 20 éves Hondáért 3

A témában jártas OZM Facebook-oldalán is meglepve tapasztalták az aukció eredményét:

To all the Honda fan boy/girl out there, how much will you pay for a almost brand new 2000 Civic Type R X? Car just been…

Közzétette: OZM Auto Auction – 2020. július 13., hétfő