21,5 millió példánynál is több készült 1938-tól egészen 2003-ig a Volkswagen Type 1-ből, amit mindenki csak Bogárként ismer. A gyártás megkezdése előtt 4 évvel bízta meg Adolf Hitler Ferdinand Porschét egy megfizethető árú, sorozatban gyártható népautó tervezésével. Az ötlet azonban nem volt újdonság és ezért Barényi Béla 1955-ben pert indított a Volkswagen ellen szerzői jogok megsértése miatt. Sikert hozott a bírósági ügy, mely után elismerték a hozzájárulását a VW Type 1 létrehozásához. Azon a tényen viszont nem változtat, hogy a Bogár minden idők egyik legszerethetőbb és legnépszerűbb autója.

A Bogár, aki találkozott Heidi Klummal 1
A Bogár, aki találkozott Heidi Klummal 2

A Bogár, aki találkozott Heidi Klummal

A Bogár, aki találkozott Heidi Klummal

A Bogár, aki találkozott Heidi Klummal 11
A Bogár, aki találkozott Heidi Klummal 12
A Bogár, aki találkozott Heidi Klummal 13
A Bogár, aki találkozott Heidi Klummal 14
A Bogár, aki találkozott Heidi Klummal 15
A Bogár, aki találkozott Heidi Klummal 16
A Bogár, aki találkozott Heidi Klummal 17
A Bogár, aki találkozott Heidi Klummal 18
Fotó megosztása:

Pontosan ezért határozott úgy az amerikai Volkswagen 2008-ban, hogy valami valami híresség helyett inkább a Bogár lesz a márka nagykövete. Megvásároltak tehát öt darab 1964-es Bogarat, aztán eredeti alkatrészekkel tökéletesre restauráltak őket. A felújított autókkal turnét szerveznek az Egyesült Államokban, hogy egy időben több helyen is felbukkanhasson Max, a Volkswagen Bogár.

A Bogár, aki találkozott Heidi Klummal 19

Eredetileg statikus kiállítási tárgynak szánták, de a michigani Mind Customs annyira részletes munkát végzett, hogy végül a hajtásláncot is felújították. Egy hónap alatt el is készültek az első három Bogárral. Max 1, tehát az első darab a VW Viriginia állambeli központjában található.

A Bogár, aki találkozott Heidi Klummal 20

Sűrű volt a táncrendje mind az öt Bogárnak, mert nem csak kiállításokon, de forgatásokon is szerepeltek. Olyan sztárokkal találkoztak, mint a Knight Riderből és a Baywatch-ból ismert David Hasselhoff vagy a kosáredző, Bobby Knight. Alább pedig a modell Heidi Klum beszélget Maxszel:

a videó a hirdetés után indul