Elég szűkszavúan fogalmaz a nyugat-yorkshire-i rendőrség a balesettel kapcsolatban, de úgy tűnik, hogy itt kivételesen nem a sportautó vezetője ért el a képességeinek határára, más áll mögötte. Az azóta törölt bejegyzés szerint csupán 20 perccel az eset előtt vette át a Lamborghini Huracán Performante Spydert a tulajdonosa, majd az autópályán tartottak hazafelé, amikor műszaki hiba miatt megállni kényszerültek.

Az autó mögött haladó kisteherautó vezetője azonban már nem tudott időben reagálni a lehúzódó autóra, ezért hátulról belefutott az olasz sportkocsiba. Az eset során az autó jobb hátulja és így a motorja is sérült. A kár jelentős, a furgon vezetője pedig kisebb fejsérüléseket szenvedett.

A Lamborghini vezetője nem volt elég körültekintő, amikor megkezdte a manővert.

A Lamborghini Huracán Performante Spyder 5,2 literes, szívó V10-es motorja 640 lóerős és 600 Nm nyomatéka van. Álló helyzetből 3,1 másodperc alatt van 100-on, a 0-200 km/órás sprinthez pedig 9,3 másodperc kell neki. A tapadást aktív aerodnamikai elemek segítik. A nyitható vászontető 50 km/órás sebességig 17 másodperc alatt nyílik és csukódik.

20 perc után törték össze a frissen átvett Lamborghinit 2