Autópályán száguldós videót csinálni legálisan csak Németországban lehet, ennek ellenére rengeteg ilyen található a neten. Persze, az igazán profik elautóznak az autobahn korlátozás nélküli szakaszaira, hogy a lehető legkevésbé veszélyeztessenek másokat, és legális keretek között tudják kiereszteni azt, amit a sok száz lóerős sportautók vagy tuningolt gépek tudnak.

A legtöbb ilyen gép könnyedén ugrik 200 fölé és némelyik 300 felett is magabiztosan tör előre. Ellentétben mondjuk a veteránautókkal, pedig azok között is akadnak meglepően fickós gépek. De ki foglalkozik a huszonéves népautókkal?

A legtöbb esetben senki, viszont most itt ez az 1993-as évjáratú Opel Corsa B. A piros karosszéria 1,0 literes, háromhengeres motort rejt, ami új korában 53 lóerőt tudott és 82 Nm nyomatékot. Ez kevésnek tűnhet, de a 940 kg-os városi kisautóhoz alapvetően bőven elegendő.

200-ig skálázták az óráját, de ideáig nem merészkedik el a sebességmérő, hanem megáll 160 km/óránál, és ezt a közel 176 ezer km-t futott példány is tudja:

a videó a hirdetés után indul