Még január közepén ráfutásos balesetet szenvedett egy 91 éves úr. Az addig gyönyörű állapotú 1500-ös Lada hátulja csúnyán összetörött. A lényeg persze inkább az, hogy a balesetben senki sem sérült meg, ám a remek formában lévő Zsigulit is kár lett volna veszni hagyni.

A 112press információi szerint az idős férfi nem szerette volna, hogy így érjen véget az autó pályafutása, ezért levelet írt a biztosítónak. Ebben a levélben kifejtette, hogy 35 éven át vigyázott erre az autóra és életkora miatt már nem is tudna másik autót megszokni.

Ezek mellett megemlítette, hogy a károkozónak meg kell térítenie az okozott kárt. A biztosító utána részletes ajánlatot kért, majd zöld lámpát kapott a projekt.

Nem sokkal a baleset után már egy veteránokat felújító műhelyben állt össze a Lada. Az autó olyan minőségben készült el, hogy gond nélkül kaphat OT-s rendszámot.

Bár a 91 éves tulajdonos úgy döntött, hogy már nem vezet többé, egy kirándulást még szerveznek a Ladával, ami továbbra is a családban marad majd.