Az SSC a Shelby SuperCars rövidítése, ez a márka jegyzi az Ultimate Aero modellt is, tehát nem ma kezdték a legerősebb utcai autók gyártását.  Az Aero korábban a világ leggyorsabb autója volt, a hivatalos mérésen 410 km/órás sebességet ért el, megelőzve a Bugatti Veyront, amely akkor 407 km/órát teljesített. 

Azóta a svéd Koenigsegg birtokolja a leggyorsabbnak járó képzeletbeli vándorserleget, a Koenigsegg Agera RS 2017-ben 447,19 km/órával száguldott hivatalosan. Az SSC vélhetően ezt a címet próbálja elhódítani majd a Tuatarával. 

A Tuatarában 5,9 literes V8-as motor dolgozik, két turbófeltöltővel. A teljesítménye E85-ös üzemanyaggal 1750 lóerő (hagyományos üzemanyaggal valamivel több min 1300 lóerő) és képes nagyjából 2,5 másodperc alatt 100-ra gyorsítani az autót. A gyártó közlése szerint az autó végsebessége 483 km/óra.

Eddig viszont csak a profi fotók és a gyártó adatai sejtették az erőt, most viszont videó van róla. A Tuatara pedig brutálisan megy, a cég főnöke, Jerod Shelby járatta meg egy kicsit 60-120 mérföld/óra között (körülbelül 100-200 km/óra), és a teszt eredményei a mérnököket is megdöbbentették. 

Még a tiltás előtt jóval elváltva, motort kímélve 7500-ig pörgetve gyorsult százról kétszázra 2,8 másodperc alatt (A Bugatti Veyron ideje 4,95 másodperc). A GPS-mérések szerint volt olyan próba, amikor mindez 2,5 másodperc alatt sikerült, tehát készülhetnek a Bugattinál és a Koenigseggnél, ha ez a technika végleg összeáll, minden rekordot begyűjthet magának.