20 milliárd forintot is adtak már ki Ferrari 250 GTO-ért, amivel a világ legdrágább autója. A 3387GT alvázszámú autó ráadásul a valaha épült második példány és egyben az első, amivel versenyeztek. A konkrét kék autó körül ráadásul háborgott a tenger az elmúlt években, mert miután közel 15 milliárd forintot kicsengettek érte, kiderült, hogy hiányzik a váltója.

Ha van autó, amit már csak nagyon indokolt esetben szokás használni, akkor az a Ferrari 250 GTO. A leggazdagabbakat is óvatosságra inti ez az érték, a legtöbben gyűjteményben tárolják, csak néhányan merészkednek ki vele különféle veteránautós rendezvényekre, netán futamokra. Még a bődületes pénzből készülő Top Gear se tudott rá biztosítást kötni a forgatásra.

1962-től két éven át készültek a Ferrarinál 250 GTO-k, végül 36 darabot gyártottak belőle. A típusjelzésben ferraris szokás szerint a 250 az egy hengerre jutó köbcentiket jeleni, a GTO pedig a Gran Turismo Omologato rövidítése. Az autó újonnan 18 ezer amerikai dollárba került, de csak azok vehették meg, akiknek maga Enzo Ferrari hagyta jóvá.

300 lóerőt ad le 7500-as fordulaton a 60 fokos hengerszögű, Tipi 168-as Colombo V12-es. Bizzarrini a nagyobb végsebesség és a jobb stabilitás érdekében az aerodinamikára nagy figyelmet fordított a formatervezés során.

Restaurálás után hozta el autóját az angol gyűjtő, aki nem zárt tréleren vitette haza, hanem London utcáit üvöltötte tele a gyönyörűen szóló V12-essel. Úgy hallgasd, hogy a szomszédok is hallják!