Egy veterán luxus-sportautókra szakosodott londoni vállalkozás 2017 októberében 44 millió dollárt, azaz több mint 13 milliárd forintot fizetett egy 1962-es gyártású Ferrari 250 GTO-ért (képeinken). Sem korábban, sem azóta ennyi pénzt nem adtak még ki autóért. A különlegesen ritka Ferrarit megbízásra vásárolták meg, a vállalkozó azonnal továbbadta azt egy, a nyilvánosságot nem vállaló gyűjtőnek.

Az Észak-Amerikában tárolt autó azonban hiányosan: sebességváltója nélkül érkezett meg Angliába. Ezzel az eladó és a vevő is tisztában volt a szerződés aláírásakor, abban azonban már nem értettek egyet, hogy kinek kellene fizetnie a hiányzó alkatrész beszerzésének költségét.

Átverés volt a világ legdrágább autója 1

Immár két éve megy a huzavona, miután az eladó tájékoztatta a vevőt: az a kereskedő, akinél megtalálta a sebességváltót, 25 ezer dollárt (7,4 millió Ft) kér az alkatrészért. Erre jött volna még rá az Amerikában lévő alkatrész európai szállításának a költsége.

Mindez jelentéktelen összeg lett volna az autó teljes vételárának fényében, ám miután összevesztek, az eladó megmakacsolta magát. Most már hússzor annyit: félmillió dollárt (148 millió Ft) kér a sebességváltóért – szerinte eredetileg is erről az összegről volt szó.

Átverés volt a világ legdrágább autója 11

Az autót eredetileg egyébként 56 millió dollárra tartotta gazdája, ám a jelek szerint ennyit senki nem fizetett érte.