Legtöbb esetben az volt a bajom az 1:8-as modellautókkal, hogy egyszerűen nem adtak többet egy 1:18-asnál. Persze azon kívül, hogy borzalmasan sokba kerülnek és nagyon kevés készül belőlük. Meg nyilván akkorák, mint egy kisebb városi autó igaziban. Most viszont a Rolls-Royce bemutatta a Cullinan 1:8-as változatát és mindent belepakoltak, amit csak lehetett.

A Rolls-Royce még a modellautót se aprózza el 1

Zsanérosan nyitható minden ajtó, belül mindenütt tökéletes a kárpitozás, ahogyan az elvárható. Még az ajtó élei is kidolgozottak a zárnyelvekkel, amire ritkán fordítanak figyelmet. Így azért rögtön könnyebb elképzelni, hogy több mint 1000 alkatrészből áll a Cullinan modellje és 450 munkaóra alatt készül el. Ez egyébként épp csak kicsivel több mint a fele annak, ami egy igazi Rolls-Royce Cullinan gyártásához szükséges.

Kézzel festik a modellt a Rolls-Royce kínálatából származó festékekkel, és az oldalsó vékonyka csík – az igazihoz hasonlóan – szintén rezzenéstelen kézzel kerül fel az övvonalra. Mivel ez egy Rolls-Royce – hiába apró -, ezért ebben az esetben is a kedves vásárló dönti el, hogy milyen színösszeállítású legyen a beltér. De olyan részletességig, mint a fejtámlák hímzése vagy a faberakások.

Különlegessége, hogy a világítás távirányítóval működik. 1 méter hosszú vitrint adnak a modellhez, szóval jó nagy íróasztal vagy komód kell hozzá az irodában vagy nappaliban. Nem vagyok maradéktalan rajongója a Cullinannek, de ez az 5-től 10 millió forintig eltolható modell kétségkívül tud valamit:

a videó a hirdetés után indul