A gyorsulási versenyek királykategóriája nem csak a pusztító tempóról szól. Ott van még a látvány, a csonka kipufogókból lángokkal távozó üzemanyag, a mellkast roppantó, dobhártyát roncsoló recsegő zaj. Az egész egy pokoli előadás, agresszív, velőtrázó, és természetesen a robbanás is benne van a pakliban. 

A Current Technology 2.0 dragster ellenben teljesen némán áll fel a karácsonyfához, csak akkor látszik, milyen erő feszül benne, amikor melegíteni kezdi a hátsó gumikat. A hordónyi Mickey Thompson abroncsok egy pillanat alatt vállnak füstté, és csak csikorgás hallatszik, némi halk surrogással övezve.

Ahogy a lítiumalapú akkumulátorok energiasűrűsége egyre nagyobb, a tömegük egyre kisebb, úgy dőlnek meg sorban a villanygépek által felállított rekordok. Ez a gép még csak nem is egy nagy gyár próbálkozása, mégis lenyűgöző az eredmény. A 2400 lóerős, 2700 Nm nyomatékú két elektromos motor képes volt a versenyzővel együtt mindössze 900 kilogrammos néma rakétát 200 mérföldes, vagyis 320 km/órás sebességre gyorsítani negyed mérföldön. Ehhez pedig 7,520 másodpercre volt csak szüksége.