Az Instagram- és TikTok-kihívásokon pörgő generáció néhány tagjának sikerült újabb baromságot kitalálnia, amit érthetetlen módon még élveznek is. A fiatalok új szórakozása a biciklivel történő közúti egykerekezés. A srácok célja az, hogy a hátsó keréken gurulva minél közelebb guruljanak a velük szemben jövő autóhoz, majd az utolsó pillanatban a testsúlyuk segítségével elrántva magukat éppenhogy elkerüljék az ütközést. Minél közelebb gurul valaki a szembejövőhöz, annál nagyobb a siker.

a videó a hirdetés után indul

Az Instagramra feltöltött videók és a híradások azt mutatják, hogy Amerika-szerte kezd elterjedni ez az őrület, Philadelphia és Florida állam utcáin már biztosan megjelentek a kevés félelemérzettel és józan ésszel rendelkező bringások.

Természetesen mondani sem kell, hogy a mutatvány hihetetlenül balesetveszélyes. Az autósok hirtelen fékezésre kényszerülnek a trükközgető biciklisek miatt, emiatt könnyen beléjük rohanhat valaki hátulról. Úgy tudni, eddig még senki nem sérült meg az incidensekben, de ha folytatódik a trend, csak idő kérdése, míg valaki csatlakozik a Darwin-díjasok listájára.

a videó a hirdetés után indul
A Darwin-díj egyébként egy 1993 óta létező kitüntetés, amelyet azon emberek kaphatnak meg, akik valamilyen különösen buta, ügyetlen módszerrel próbáltak egy számukra érdekes célt elérni, és ez az életükbe vagy a nemzőképességükbe került. A díj a nevét nem véletlenül kapta Charles Darwin után: a természetes kiválasztódás jegyében az emberiség egyfajta öntisztulását jelképezik az ilyen incidensek, így nem öröklődnek tovább a butaságok és az ostoba hajlamok.