A legtöbb európai országban kijárási tilalom vagy korlátozás van érvényben, és ez nincs másképp Angliában sem. Egyes esetekben a hatóságok komolyan szankcionálják azokat a járókelőket vagy autósokat, akiknek nincs nyomós okuk a kimozdulásra, tehát nem élelmiszert visznek vagy gyógyszertárba mennek.

A briteknél már korábban is jelezték, hogy kezd egyre jellemzőbb lenni, hogy az üres utak gyorshajtásra csábítják az autóvezetőket.

A BMW X5-ös vezetőjét húsvét vasárnap fogták meg a rendőrök egy több mint 270 kilométeres út után az A30-ason, Launceston közelében. Az utazásra nem tudott megfelelő magyarázatot adni, végül bevallotta, hogy feleségétől és három gyerekétől szeretett volna egy kis nyugalmat. Az összezártságból pedig ebben látta a menekülés útját.

Nem ő volt az egyetlen sofőr, aki különös indokkal próbált meg a szükségesnél hosszabb utat megtenni. Bodminnál egy kisteherautó robbant le, épp egy használt hajó vásárlása után tartott haza. Egy másik autós azt mondta a rendőrségnek, azért hajtott gyorsan, hogy ne tudja őt elkapni a koronavírus.