Mindenhol üresebbek az utak a koronavírus miatt, ami nem baj, hiszen ez annak is a jele, hogy sokan valóban otthon maradnak vagy csak a legszükségesebb esetben mozdulnak ki. Akik viszont autóznak, azokat nagyon csábítják az üres utak Angliában, mert komoly gyorshajtásokat szül a kis forgalom.

Egy autós 40 mérföld/órás zónában (64 km/óra) 134-gyel száguldott, ami 216 km/órának felel meg. Nem elég a vírus miatti szabályozás betartatása, de az angol rendőri erőknek ezekkel az ügyekkel is mindenképp foglalkozniuk kell. A londoni rendőrök jelentettek már 215-tel hajtó autóst, de akadt szintén 40 mérföld/órás zónában 229 km/órával autózó (142 mérföld/óra) sofőr is.

A nyilatkozatok szerint az Egyesült Királyságban a forgalom olyan szintre esett vissza, amelyet az 1950-es évek óta nem tapasztaltak. Az autósok sok esetben úgy viselkednek az úton, mintha versenypályán lennének.

A rendőrség felhívta rá a figyelmet, hogy már csak a reakcióidő miatt is mérsékeljék a tempót. Különben sem ajánlatos mostanában kórházba kerülni egy nagy sebességgel végrehajtott balesetből. Nem csak a fertőzésveszély magasabb, de olyanoktól vesznek el orvosi ellátást, akinek jóval nagyobb szüksége lenne rá.