A koronavírus-járvány a hivatalos adatok szerint az Egyesült Államokban tombol a legjobban. A megfékezés érdekében – hasonlóan a világ minden pontjához – itt is az otthon maradásra szólítják fel a lakosságot. A rendelkezések miatt jelentősen visszaesett a közúti forgalom.

Ezt használta ki néhány amerikai fiatal, akik fittyet hányva mindenre, átszelték az országot egy 2019-es Audi A8-assal, rekordot jelentő 26 óra 38 perc alatt. Ezzel a teljesítménnyel letaszították a trónról az ágyúgolyó futam előző csúcsát közel fél évig tartó Mercedes-Benz E63 AMG-t.

A csapat New Yorkból, a már-már tradicionális kiindulási pontnak számító Red Ball Garage elől indultak április negyedikén éjjel negyed 12-kor, majd kevesebb, mint 27 óra múlva már a kaliforniai Redondo Beach egyik szállodája, a Portofino Hotel & Marina előtt ünnepelhették rekorddöntésüket. A futamhoz használt Audi csomagtartóját egy hatalmas üzemanyagtartállyá alakították, a lámpák egy részét pedig lefedték, hogy kevésbé legyen észrevehető az autó.

26 óra és 38 perc alatt száguldottak át Amerikán 2

A csapat azonban mégsem lehet elégedett, ugyanis a Cannonball-közösség nem tekinti hivatalosnak az új rekordot. Indoklásukban azt sérelmezik, hogy a jelenlegi helyzetben az ilyesfajta viselkedés különösen veszélyes – nem mintha korábban nem lett volna az a közúti száguldozás.