Már a Vezess is létező, tartalmat gyártó honlapként üzemelt, amikor a Mercedes-benz SL R129-es generációja leköszönt. Az utolsó darabokról hírt is adtunk akkoriban: “Tegnap gördült le a brémai Mercedes-Benz gyárból az 1989-óta gyártott, R 129-es kódjelű Mercedes SL roadster sorozat utolsó példánya. A 12 évvel ezelőtti Genfi Autókiállításon bemutatott autóból a Mercedes korábban kibocsátott egy különleges, Final Edition nevű sorozatot.

A hosszú pályafutása során egyetlen kisebb modellfrissítésnek alávetett autó utolsó darabjai nem kis részben gyűjtőkhöz kerültek, akik előre sejtik, hogy egyszer legendává válhat a Frankfurti Autószalonon bemutatkozó új SL által leváltott típus. Az obszidiánfekete színben gyártott utolsó autót megelőzően mintegy 200 000 SL-t gyártottak a Hanza-városban található Mercedes üzemben.”

Ez a V12-es Mercedes már 19 éves, mégis szűz, első tulajdonosát keresi 1Ez a V12-es Mercedes már 19 éves, mégis szűz, első tulajdonosát keresi 2Ez a V12-es Mercedes már 19 éves, mégis szűz, első tulajdonosát keresi 3

A képeken szereplő SL 600 az egyik utolsó darabja a kétszázezernek, és hihetetlen módon sikerült érintetlenül maradnia az elmúlt szűk húsz évben. Még egy kereskedő se tette rá a kezét, a 394 lóerős motorral szerelt fekete példányt a Mercedes észak-amerikai képviselete árulja, 687 kilométerrel az órájában. 

Ebben az esetben tehát nincs értelme elvégzendő felújításról beszélni, aki kifizeti a 135 ezer dollárt (44 millió forint), az gyakorlatilag jegyet vált 2001-be, és átélheti egy akkori új SL 600 megvásárlásának élményét.

Ez a V12-es Mercedes már 19 éves, mégis szűz, első tulajdonosát keresi 4Ez a V12-es Mercedes már 19 éves, mégis szűz, első tulajdonosát keresi 5