Nehezen érthető, hogy az egyetlen országban, ahol van lehetőség a korlátlan száguldásra közúton, és nincs sebességlimit, akad olyan félnótás autós, aki a tiltott zónában ereszti szabadjára a lóerőket. A képeken látható, erősen átalakított BMW i8 tulajdonosa ebbe a kategóriába tartozik, Mackenbach és Ramstein között lépte át a jócskán megengedett sebességet, 100 km/óra helyett 200 környékén száguldott.

Lefoglalták a német rendőrök a gyorshajtó vagyonokért tuningolt autóját 1

Fotó: Polizei

Ráadásul minderről videót készített, amit feltöltött az Internetre, így bizonyítékot szolgáltatva a helyi rendőrségnek. A 2019 októberében feltöltött videón elindulva idén februárra érett meg a lefoglalás, amivel a sofőr jogosítványa is ugrott. Szakértők szerint 160 ezer eurónyi tuningot kapott az amúgy sem olcsó BMW i8-as, így összértéke valahol a 350 ezer eurós tartományban lehet. A felvétel alapján a sofőrnek nem egyszerű gyorshajtásért, hanem illegális utcai versenyzésért kell felelnie, amit igen komolyan vesznek Németországban, ha csak autóját és jogosítványát veszti el, akkor is olcsón megússza. 

A BMW i8-ast tréler szállította el, és a beszerelt légrugók miatt annyira alacsony volt a hasmagassága, hogy még a legmagasabb állásban is egy óráig tartott, míg felügyeskedték a platóra, a rendőrség többek között pont ezért közlekedésre alkalmatlannak nyilvánította a járművet.

Lefoglalták a német rendőrök a gyorshajtó vagyonokért tuningolt autóját 3

Fotó: Polizei