Walter Röhrl igazi legenda, aki a legbrutálisabb járgányokkal versenyzett, és ma is szívesen ül olyan autóba, amit nem szabad utcára engedni. Röhrl március 7-én ünnepelte 73. születésnapját, amire igazán különleges darabbal lepte meg magát: egy olyan 356-os Porschéval, amilyen tényleg csak neki van.

Az autó története is érdekes, a korábban repülőgépeket szerelő Viktor Grahser kezdte el építeni. Ő egyébként az Australian Porsche 356 Register egyik alapítója is. Két másik autó mellett kitalálta, hogy az 1959-es 356 B-be berakja az 1977-es 930 Turbóból származó hathengeres boxermotort. Ez volt egyébként az első 911 Turbo.

Grasher ezekkel az autókkal tért vissza Ausztráliába, ahol párnázott székén ült a konténer bal oldalán, és nézte az autót. Pontosan tudta, hogy rengeteg munka lesz még vele. Sajnos nem tudta befejezni, halála után Rafael Diez vásárolta meg a modellt.

Egyedi Porschéval ünnepli szülinapját Walter Röhrl 2

Diez nem csak helyreállította, de be is fejezte az autót, amit Porsche 356 3000 RR-nek hívnak. Az autó karosszériáját kiszélesítették, az első lökhárító alatt pedig a 911 S stílusában dolgozták át a lemezt. A szürke fényezéshez vörös belsőt párosítottak.

A különleges 356-os Porsche tesztelésére még 2018-ban kérte fel Diez Walter Röhrlt. Röhrl bevállalta, pedig nem számított arra, hogy a 260 lóerős 356 különösebben jó lesz majd. Meglepetésére az autó remeknek bizonyult, méghozzá annyira, hogy meg is vásárolta.