Ferrari F430-ast birtokolni nagyon sokan szeretnének, de csak kevesen engedhetik meg maguknak. Mindezt annak ellenére, hogy a 483 lóerős olasz sportautó első példányai már 15 évesek. Annyi biztos, hogy ma is szép a Pininfarina által rajzolt forma:

Ferrarit 5 millióért? Majdnem lehetséges! 1

Van viszont megoldás, méghozzá nagyjából 1 millió forint körüli összegért. További előnye, hogy nem csak a Ferrari F430-asra hasonlító külsőt kapjuk meg, hanem a japános megbízhatóságot is. Mert alább már láthatóan nem az olasz gép van, hanem egy Toyota Celica alapú replika.

Az alkotás bizonyos szögekből egész jól hozza az F430-ast, de az arányai könnyen lebuktatják. Míg az eredeti egy középmotoros autó, addig a Celica motorját az orrában, keresztben hordja. Az élmény persze messze nem ugyanaz, mert a 140 lóerős, elsőkerekes kétajtós messze nem hozza azt a szintet, mint a Ferrari.

Cserébe kevesebbet eszik és a biztosítása sem olyan drága. Nem beszélve az alkatrészekről. Ráadásul a töredékébe kerül, kevesebb mint 5 millió forintot kérnek érte. Igaz, ez a használt Celicák árához képest elég riasztó összeg.

Ferrarit 5 millióért? Majdnem lehetséges! 3