Ez a videó is bizonyítja, hogy a záróvonalakat nem hasra ütésre festik fel a közlekedési szakemberek. Annak oka van, ha nem szabad előzni, lehet, hogy szemmel nehezen felmérhető, de olyan az ív, emelkedő, hogy veszélyes lenne sávot váltani.

Ezért tanítják, próbálják a közlekedők fejébe verni, hogy az bizony olyan, mint a fal. Talán ez a tanulsága ennek a motoros videónak, ahol az egyik első tavaszi túra majdnem halálos tragédiával ért véget. Az esetet a KTM-ekkel közlekedő csapat első tagjának szemszögéből láthatjuk. Mondhatjuk, hogy a húszéves srác az ártatlan fél, már ha eltekintünk attól, hogy átlagos országúton 150 km/órával haladt.

A szemből érkező csapat az igazi vétkes, mert ők egy beláthatatlan szakaszon, a záróvonal ellenére kezdtek előzésbe nagy sebességgel. Egymás mellett ráadásul, így a videót készítő fiatal srác csak a vakszerencsében bízhatott, amikor hirtelen elsuhantak mellette. Reagálásra esélye sem volt, de hatalmas mázlival megúszta esés nélkül. 

Nem úgy a jobb oldalról érkező zöld Kawasakin ülő, akihez a videó végén érkeznek meg, ő eldobta a gépet a találkozás után.