Nagy szerencséje volt egy amerikai gördeszkásnak, ugyanis nem sokon múlt, hogy kiérdemelje a Darwin-díjat. A nem éppen hízelgő kitüntetést csak azért nem kapta meg, mert minden autós még időben le tudott lassítani, vagy ki tudta kerülni az ötsávos autópályán keresztben átguruló fiatalt.

a videó a hirdetés után indul

A fedélzeti kamerás felvételről leolvasható, hogy a legtöbb autós 100 km/órás sebességgel haladt, de a bal oldalon érkező kocsi még ennél is gyorsabban jött, amikor a gördeszkás áthaladt az ötsávos úton. Szerencsére sem a videó főhőse, sem a forgalom többi résztvevője nem sérült meg, mindenki el tudta kerülni az úton hirtelen lassító autósokat.

A Darwin-díj egyébként egy 1993 óta létező kitüntetés, amelyet azon emberek kaphatnak meg, akik valamilyen különösen buta, ügyetlen módszerrel próbáltak egy számukra érdekes célt elérni, és ez az életükbe vagy a nemzőképességükbe került. A díj a nevét nem véletlenül kapta Charles Darwin után: a természetes kiválasztódás jegyében az emberiség egyfajta öntisztulását jelképezik az ilyen incidensek, így nem öröklődnek tovább a butaságok és az ostoba hajlamok.