A benzinre alapuló amerikai autógyártás fénykora kétség kívül az 1960-as évekre esik. Ekkor szinte alig voltak gazdasági korlátok, a tervezők szó szerint azt csináltak, amit akartak. Vagy amit a vevők akartak, és a közös metszetben valahogy leginkább öt méternél hosszabb V8-as gépeket találunk. 

Ezeket mindig valahol Nevadában képzeljük el, ahogy az automata harmadikba kapcsol, majd az iszonyat nyomaték alacsony fordulaton lendíti előre a hatalmas autót a végtelen széles úton. Természetesen recsegő, de nyugodt gurgulázással akusztikus aláfestésként.

A legutolsó hely, ahol el tudunk képzelni egy ilyen vasat, a skandináv erdő. A szűk murvás utak, ahol a WRC rallygépek veretnek őrült tempóval, alig érve a földet. Kétség kívül ez nem az ő terepük, de szerencsére van pár helyi őrült, aki nem félti a veterán technikát, és elcsapja keresztbe. 

Ez a videó tehát nagybetűs szórakozás, jobb, mint bármelyik vinnyogó jelmezes ugrabugra főműsoridőben. A leglátványosabb a Ford Galaxie Starliner, ami alsó hangon is 520-530 centiméter hosszú, és a legnagyobb, akkor kapható V8-as motorral közel négyszáz lóerő.