Lassan elérünk arra a pontra, hogy egy Zsigulinak nem kell korai évjáratnak, valami ritkább kárpittal, érdekességgel rendelkező különleges darabnak lennie. Elég, hogy a Vaz 2101 valamelyik kivitele legyen, kevés kilométerrel, kevés rozsdával, és a magas ár máris garantált. 

A hirdetéshez mellékelt autó például  egy Vaz-21013 típusjelzésű Lada 1200s, ami 1987-ben gördült le a gyártósorról, tehát korát tekintve nem egy matuzsálem. Előnye viszont, hogy eredeti Merkur-papírjai és a gyári leírásai is rendelkezésre állnak, szűk 25 ezer kilométert futott, és rendkívül megkímélt állapotban van.

Ez köszönhető annak is, hogy jelenlegi tulajdonosa már akkor látta benne az értéket, amikor 2010-ben megvásárolta egy idős úrtól. Azóta is fűtött garázsban áll felbakolva, havat, esőt sosem látott. 

Alig futott öreg Lada eladó 1,7 millióért 1

Fotók: Hasznaltauto.hu

Alig futott öreg Lada eladó 1,7 millióért 2Alig futott öreg Lada eladó 1,7 millióért 3Alig futott öreg Lada eladó 1,7 millióért 4Alig futott öreg Lada eladó 1,7 millióért 5Alig futott öreg Lada eladó 1,7 millióért 6