Ben Hart egy nyolcvanas éveiben járó, nyugdíjas postai dolgozó, aki korábban Ohio államban lakott és az IM GOD, tehát Isten vagyok feliratú rendszámtáblát használta Jeep Grand Cherokee-ján. Hart azonban nem régen Kentucky államba költözött, ahol szintén ezt a rendszámot igényelte, de az ügy kicsit hosszabbra sikerült, mint tervezte.

Az ügy vicces adaléka, hogy Hart ateista. Az ateizmus pedig az Isten, istenség vagy más természetfeletti lények létezését és a vallásos hitet elutasító eszmei irányzatok csoportja.

A kérvényezett rendszámtáblát először elfogadták Kentucky államban, aztán a legyártás előtt a megyei tisztviselő úgy ítélte meg, hogy ez megbotránkoztató lenne. Ez egyébként nálunk sincs másképpen, nem minden egyedi rendszámot engedélyeznek.

Hart végül bíróságra vitte az ügyet, ahol hosszas tárgyalások után a közlekedési hatóság vesztett. Hiába utasítottak el korábban több istennel kapcsolatos rendszámtáblát, Ben Hart végül megkapta az IM GOD rendszámot. A közlekedési hatóságnak pedig az ügyvédi díjakat és a perköltséget is állnia kell, ez együtt több mint 45 millió forintnyi amerikai dollár.