Amerika legnépszerűbb autóverseny-sorozata, a NASCAR megkezdte a 2020-as szezont. Hagyományosan év elején tartják a legnagyobb presztízsértékű versenyt, a Daytona 500-ast, mely rendkívüli izgalmakat tartogatott.

Már megszokhattuk, hogy az oválpályás versenyeken az utolsó méterekig szoros csata zajlik a győzelemért, az idei győztes meghatározásához is meg kellett nézni a célfotót. Végül Danny Hamlin ünnepelhetett: a Toyota pilótája mindössze 14 ezreddel előzte meg a Forddal versenyző Ryan Blaney-t.

A célvonal előtt pár száz méterrel még Ryan Newman állt az élen, ám Blaney kibillentette az autó egyensúlyát, és nagy sebességével a falnak csapódott. Lendületének köszönhetően a Ford maradványai a többi versenyző elé pattantak vissza, akik szintén taszítottak egyet a roncson. Blaney át is csúszott a célvonalon, végül a kilencedik helyen rangsorolták.

A versenyzőt a baleset után kiszedték a lángok közül, és kórházba szállították kivizsgálásra. A NASCAR közlése szerint súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett.