Futótűzként terjedt el az interneten ez a Nagy-Britanniában készült videó: mint az látható, két férfi viccesnek találta, ha dudálással megijesztenek, majd a pocsolyába teligázzal belegázolva eláztatnak egy arra járó, a járdán gyanútlanul közlekedő rendőrt – annyira, hogy az egészet videóra is vették, és még ki is nevették a pórul járt rendőrt.

Splashing a Police Officer from r/IdiotsInCars

Elméletileg komoly pénzbüntetést szabnak ki a pocsolyába szánt szándékkal belehajtó britekre: ha a rendőrség tetten éri őket, akár 5000 fonttal (kb. 2 millió Ft) könnyülhet a pénztárcájuk. Az ottani KRESZ-szabályok szerint ráadásul bűncselekménynek minősül, ha valaki úgy vezet, hogy másokat nem vesz figyelembe az ésszerűség határain belül – márpedig a pocsolyás „gyalogosfürdetés” ebbe a kategóriába tartozik.

Bár elég kicsi a valószínűsége annak, hogy egy ilyen tett elkövetéséért ennyire szélsőséges szankciót alkalmaznának – a leggyakoribb büntetési tétel a 100 fontos (kb. 40 ezer Ft) bírság szokott lenni, ez azonban könnyen 1000 fontra (kb. 400 ezer Ft) ugorhat, amennyiben az elkövető úgy dönt, hogy bíróságra viszi az ügyet.