1913-ban kirobbant a második balkáni háború, másodjára alakít kormányt Magyarországon Tisza István, lezuhan Ferdinand von Zeppelin léghajója és Amerikában megnyitják a Lincoln Highway-t, mely az első szilárd burkolatú közút a keleti és a nyugati part között. Ekkor született a Florida állambeli Sarasotában élő Joe Newman is.

Nem tévedés, Joe bácsi már 107 éves és már 90 éve éve vezet. Ezzel egyike Amerika legidősebb sofőrjeinek. Joe egyébként tisztában van a képességeivel, ezért hosszabb utakra már nem járnak 99 éves feleségével, Anitával. Inkább élvezik a nyitható tetejű Mercedes-Benz SLK320-ast a floridai napsütésben.

Mindig vágyott egy piros kabrióra, amit óvatosan, a szabályokat betartva vezet. Jogosítványát egyébként nem túl rég újították meg, csak 2022-ben jár majd le. Joe Newman szerint a hosszú élet titka az, hogy aktívnak kell maradni.

Az első generációs SLK-t, vagyis az R170-es kódjelű modellt 1996-tól egészen 2004-ig gyártotta a Mercedes. A nyitható keménytető 25 másodperc alatt tűnik el a kétfős utastér fölül. Joe autójában az egyik legerősebb motor, a 3,2 literes V6-os dolgozik 215 lóerővel és 310 Nm nyomatékkal. Ezzel kevesebb mint 7 másodperc alatt gyorsul 100-ra a roadster.