Még gyakorlatilag az utcára sem került, az Abt máris kezelésbe vette a legvadabb ingolstadti kombit. Pedig azért a gyári verzió is elég jó játék lehet, mire ráun az ember, és többet akar. A négyliteres turbós V8-as 600 lóerőt, és 800 Nm nyomatékot termel, a százas sprinthez mindössze 3,6 másodperc szükséges.

A végsebesség alaphelyzetben 250 km/óra, de a Dynamic Plus csomaggal egészen 305 km/óráig kitolható.  A 48 voltos mild hibrid rendszer nagy vonalakban megegyezik az A6-os szérián korábban már bemutatottal. A maximális fékenergia-visszanyerés 12 kW, 55 és 160 km/óra között gázelvételkor képes leállítani magát a motor (legfeljebb 40 másodpercre)

Még több lóerőt préseltek ki a legdurvább családi kombiból 1Még több lóerőt préseltek ki a legdurvább családi kombiból 2Még több lóerőt préseltek ki a legdurvább családi kombiból 3

Az Abt verzió számai 700 lóerő és 880 Nm nyomaték, a százas sprint pedig immár csak 3,3 másodpercig tart. Azért ebben a tartományban három tizedet faragni brutális teljesítmény, ez már az Audi R8 V10 territóriuma, de míg előbbiben két ember vigyorog csak, az Audi RS6 Avantban hátul gyorsulás közben üvölthetnek a lapra szerelt IKEA bútorok.