Az Egyesült Államokat átszövik a sokszor soksávos autópályák, igazi aszfaltfolyamok ezek, amin akár a lazacok tömege, úszik a rengeteg autó. Csakhogy a dugók így is őrült méretűek, ezért találták ki, hogy a belső sávot csak az utast szállítók használhatják. Világos, logikus szabályozás, de teret ad a nevetséges csalási kísérletekre. 

Ebben a friss esetben egy 62 éves arizonai férfi gondolta úgy, kamu utassal próbálja átverni a rend éber őreit. Más nem volt kéznél, csak egy csontváz, így azt öltöztette be, de a nagy átverés nem járt sikerrel. Pedig még kalapot is kapott a csonti. 

Csontvázzal akarta átverni a rendőröket egy amerikai autós 1

(fotó: Arizona Department of Public Safety)

Vicces az eset, de rávilágít arra, hogy mennyire torz rendszer az amerikai autóközpontú közlekedés. Egy 2009-es felmérés szerint az autósok 82 százaléka közlekedik egyedül, így nem csoda, hogy évente csak Arizona államban 7000 ilyen szabálytalanság fordul elő. 

A színes hírekben a bemondók is félmosollyal adják elő a történetet, de 2020-ban azért látni kéne a probléma valódi gyökereit is.

Felmerül a kérdés, hogy ha ennyi ember akad fenn az ellenőrzésen, hányan ússzák meg egy élethű babával utazva? Ennyi erővel tényleg elvihetnék a szomszédot, kollégát, bárkit.