Biztonsági szempontból a vasúti átjárók a közúti közlekedés egyik legveszélyesebb pontjának számítanak, az itt történő balesetek az esetek többségében csúnyán végződnek mind ember, mind gép számára. Néhány napja egy autós Miamiban rögzített egy ilyen esetet.

A felvétel készítője szerint a Mini sofőrje éppen a sorompók záródásakor hajtott be az átjáróba, így már nem volt arra lehetősége, hogy kihajtson vagy kitolasson onnan anélkül, hogy kárt tegyen a jelzőberendezésben. Az autó először tolat, majd meggondolja magát és elindul, ám éppen ekkor érkezett az expresszvonat.

A két jármű találkozott egymással, a több tonnás szerelvény pedig leszakította az autó elejét és jó néhány méterrel arrébb is tolta azt. Csodával határos módon senkinek sem esett komolyabb baja, a sofőr kisebb sérülésekkel szállt ki kocsijából.

A felvételeket megnézve arra lehet következtetni, hogy a Mini Cooper akár el is kerülhette volna az ütközést, ha közel marad a sorompóhoz. A balesetben egy harmadik autós, mégpedig a felvételt készítő is közrejátszhatott azzal, hogy rádudált a veszélyes területen álló vezetőre, aki ennek hatására elindult a távolabbik vágány felé, ahol a vonat érkezett.

A felelősség persze a Mini sofőrjének kezében volt, de könnyedén megzavarhatta a dudaszó. Ti mit gondoltok az esetről? Szavazzatok!

Hibázott a felvételt készítő sofőr azzal, hogy rádudált a Minire?
Igen
68% (1889)
Nem
32% (890)