Exkluzivitásban kevés modellgyártó veheti fel a versenyt az angol központú Amalgammal, akiknek Pécsett is van gyáruk. Minőségben és kidolgozottságban bőven akadnak magasabb szintek, de az egyedi gyártás és a kis darabszám miatt valódi ritkaság egy ilyen modell. Most egészen merész 1:8-as méretarányú Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse-t készítettek, amit valamivel kevesebb mint 4,5 millió forintért lehet az asztalra tenni. Jó nagy asztalra.

1995 óta épít modelleket az Amalgam, előtte mindenféle prototípusok elkészítésével foglalkoztak. Ők csinálták az első Dyson porszívókat is. Ehhez hatalmas befektetés és komoly géppark kell. 3D szkenner és nyomtató, rengeteg gép és persze precíz munkaerő szükséges ehhez a folyamathoz is, valamint a megfelelő tervek és licencek beszerzése. Csak ezt követően kezdődhet meg a modell fejlesztése CAD programokkal.

Bugatti Veyron, pár millióért 2

7 993 köbcentis, W16-os motorját 4 turbófeltöltő lélegezteti, amiből 6400-as fordulaton 1200 lóerő szabadul fel. 3000 és 5000 között 1500 Nm nyomatéka van. 408,84 km/órás sebességgel a Grand Sport Vitesse a világ leggyorsabb nyitható tetős autója.