Elon Musk anyukája, Maye talán kevésbé ismert az autóbolondok körében, de más körökben igazán jól cseng a neve. Nem csak dietetikus, hanem olyan modell, aki már ötven éve van a pályán. Maye Musk – fiához hasonlóan – aktív felhasználója a Twitternek, ahol most a Tesla Cybertruck bemutatójának egy kínos pontjára utaló képet tett ki.

1993-ban vette meg Elon Musk első autóját, egy E21-es BMW-t. A bajor gépet 1400 dollárért vásárolta, és ekkoriban még nem futotta a szervizelésre, ezért amikor tolvajok betörték az ablakát egy 20 dolláros rádió miatt, saját kezűleg cserélte ki azt. Az 1978-as 320i-hez roncstelepen talált alkatrészt. Azt még hozzáfűzte, hogy az autóban elromlott a négysebességes váltó, ezért egy későbbi modell 5 gangosát rakta bele.

Ma Elon Muskot a Tesla miatt szokás emlegetni, sokan épp ezért tartják a hagyományos autózás ellenségének, de ő is kedveli a klasszikus vagy épp benzinzabáló gépeket. A kép készülte után pár évvel már futotta neki McLaren F1-esre is.

Később olyan autók bukkantak fel a gyűjteményében, mint a Hamann által tuningolt BMW M5, a Porsche 911 vagy a Jaguar E-Type, de A kém, aki szeretett engem című James Bond-film tengeralattjáróvá alakított Lotus Espritje is nála parkol.