A felvételek ugyan távolról sem maiak, ami meg is látszik a minőségükön, de annyi világosan látszik, hogy az átvétel pillanatában csupán 28 éves Elon Musk rettentően örül. A PayPalből szerzett milliókból bőven jut pénz egy olyan autóra, mint a McLaren F1. Távolról sem a fenntartható fejlődés, a közlekedési dugók megszüntetése volt az elsődleges a fiatal Elon Musk számára, hanem pontosan az, amit a legtöbb fiatal milliomos tenne: megvenné a legkirályabb autót, amit épp kapni lehet.

A McLaren F1 mindent vitt akkoriban. A BMW 6,1 literes V12-es szívómotorja ma is döbbenetes számokat produkál, közel 630 lóerős teljesítményű, amihez 650 Nm nyomaték társul, ehhez hatsebességes kéziváltót párosítottak. Álló helyzetből 100-as tempóra csupán 3,2 másodperc alatt ugrik. Andy Wallace képes volt 391 km/órás sebességgel repeszteni vele.

Hogy mi lett az igazi Vasember szuperautójával? Napi használatú autóként szolgálta Muskot, aztán 2000-ben volt egy szerencsétlen találkozása az autópályán. A McLaren F1-esen a pletykák szerint biztosítás sem volt.

McLaren-F1-after-crash-1024x562