Brutálisan pörögnek a Tesla Model 3 eladásai, ez a típus jelenleg mindent elver a kategóriájában, fényévekkel előzi a többi prémium szedánt az Egyesült Államokban, a német gyártók a nyomába sem érnek. Csak tavaly 140 ezer darabot adtak el, és az idei év még jobbnak tűnik, tehát ha egyszerre ennyi teslás kel útra, az még az igen sűrű Supercharger hálózatnak is gondot okozhat.

Erre akadt példa a hálaadás idején, az USA több pontján készültek videók a töltők előtt hosszan kígyózó sorokról. 

When you regret your Tesla. #tesla Kettleman City, CA I-5

Közzétette: Shanon Neditch Stellini – 2019. november 30., szombat

A helyszín Kettleman City, Kalifornia, egy 40 állásos giga-Supercharger, de úgy tűnik, van még igény a további bővítésre így az ünnepek környékén. Körülbelül ötven autó áll a sorban, ebben a helyzetben szinte garantált a több óráig tartó várakozás. De mivel minden Tesla egy szórakoztató központ is egyben, addig lehet sorozatot nézni a központi kijelzőn. 

Szint Kalifornia, szintén hálaadás. Itt csak 15 autó áll, de ez a sor sem fogy gyorsan. 

Ezek a videók mutatják, mekkora kihívás, és munka vár még a töltőhálózat-fejlesztő cégekre, a Tesla láthatóan óriási erőforrásokat öl a Supercharger hálózatba, és még így is csak fut az igények után, de ők legalább futnak, és látják az igényt. Talán az ipar többi szereplőjének is komolyan mozdulnia kellene, különben az ő lemaradásuk még nagyobb lesz.