Magát a rekordok gyűjtését is az Egyesült Királyság pihent elméi találták ki, és rajongásuk azóta is szüntelen az idióta rekordok iránt. 

Hogy kezdődött? A Wikipedia adja meg a választ: “1951-ben Sir Hugh Beaver, a Guinness Sörfőzde akkori igazgatója fejéből pattant ki az ötlet, amikor éppen kedvenc sportjának, a vadászatnak hódolt társaival, akik azon kezdtek el vitatkozni, hogy a nyírfajd vagy az aranylile a leggyorsabban repülő madár. 1955 augusztusában az ötletből valóság lett, s kiadták az első Guinness Rekordok Könyvét, amely karácsonyra a bestseller listák élére került.” 

Azóta lemértek mindent, ami lemérhető, és plecsnit osztottak mindenért, ami lefelé, vagy felfelé kilóg a sorból. 

Ezúttal pedig a JCB Fastrac 8000 traktor kapott tőlük elismerést, amiért 217 km/óra sebességre volt képes. A volánnál az aktuális sebességőrült, Guy Matin ült, akinekkétség kívül nem ez volt a legfélelmetesebb gép a kezei között, de nyilván élvezte a bulit. 

Az eredmény pedig nem maradt el, a 7,2 literes motorral szerelt 1000 lóerős már inkább furcsa prototípus, mint traktor, bekerült a rekordok könyvébe. Egészségükre.