A szváziföldi királyság a legkisebb állam Dél-Afrikában, területe nagyjából ötöde Magyarországénak. 1986. április 25-én koronázták királlyá III. Mswatit, aki apja után lépett a trónra. Apja halála után feloszlatta az ország legerősebb politikai befolyással bíró testületét, és új miniszterelnököt is nevezett ki, megerősítve saját hatalmát. Az ellenzéki pártoknak esélyük sincs az apró országban.

Az országban nincsenek túl jó állapotok, 1,2 milliós lakosságának 38%-a a szegénységi küszöb alatt él, és az egészségügyi ellátás sem az igazi. Ennek ellenére III. Mswati könnyedén költ el látványos vagyonokat luxusautókra. Korábban 12 kamionnal szállítottak le neki 79 darab BMW-t, most pedig Rolls-Royce-ból érkezett nagy szállítmány.

Döbbenetesen drága flottát vett Szváziföld királya 1
Döbbenetesen drága flottát vett Szváziföld királya 2

Döbbenetesen drága flottát vett Szváziföld királya

Döbbenetesen drága flottát vett Szváziföld királya

Döbbenetesen drága flottát vett Szváziföld királya 6
Döbbenetesen drága flottát vett Szváziföld királya 7
Döbbenetesen drága flottát vett Szváziföld királya 8
Fotó megosztása:

15 darab Rolls-Royce Ghostot és egyetlen Rolls-Royce Cullinant rendelt a király, új flottájának értékét 5,7 milliárd forintnak megfelelő összegre becsülték. A király több feleséget is tart, ők pedig gyakran használják az autókat, ezzel magyarázható az elképesztő mennyiség.

Az autókat természetesen közpénzből vásárolta, és nagy valószínűséggel egy közvetítőn keresztül juthatott hozzá a luxusjárművekhez.