Keresztben futó piros szalag, kiöltözött elöljárók és népviseletbe bújt helyiek – így nézett ki a Moszkvától ezer kilométerre fekvő Udumurtföld egyik kistelepülésének átadóünnepsége. A képeken az avatatlan szemek nem fogják észrevenni, hogy mit is adtak át a helyi lakosoknak, de előbb lássuk a fotókat.

Más szemmel tekintesz a magyar utak minőségére ezt látva 1Más szemmel tekintesz a magyar utak minőségére ezt látva 2Más szemmel tekintesz a magyar utak minőségére ezt látva 3

Ahogy az az orosz kistelepülés honlapjáról kiderült, a fenti képeken átadták a település egyik fő útját, melyet nemrégiben újítottak fel. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy vajon milyen állapotok uralkodhattak ezen a szakaszon korábban, ha ezek már a felújított állapot látható. Árulkodó, hogy a megnyitóra többen is gumicsizmában érkeztek.

Sajnáljuk, hogy nem érhetőek el a korábbi állapotot ábrázoló felvételek. Kérdéses, hogy az orosz klíma mennyi idő alatt teszi semmissé az elvégzett munkát. Abban az esetben jól jöhet majd egy olyan sárfaló szovjet szörnyeteg, mint az alábbi gép: