A videó egyszerű, könnyen értelmezhető, emberünk lábbal vált fokozatokat, méghozzá vérprofin, begyakorolt mozdulatokkal. 

A videó tágabb értelmezéséhez nem árt kicsit elmerülni a Fülöp-szigetek közlekedésében. Itt ugyanis a nálunk megszokott buszok helyett leginkább színes, furcsa tákolmányok hozzák-viszik az embereket, ezek a Jeepney-k (dzsipni – a „jeep” és „jitney” (shared taxi) szavakból alakult ki).

Igen, a műfaj gyökerei az amerikai Jeep terepjáróhoz köthetők, a II. világháború után az Egyesült Államok kivonuló seregei százával hagyták hátra terepjáróikat, a helyiek ezeket fogták be személyszállításra. Majd ahogy az lenni szokott, a helyi ízlés és igény, valamint a rendelkezésre álló erőforrások formálták a járműveket. Mindenféle karosszériaverzió született, a színes díszítések alapkellékké váltak, és tulajdonképpen csak a Jeep stílusú frontrész maradt meg, a technikát már helyi vállalkozások állították elő, kis műhelyekben, komoly gyártástechnika nélkül.

De az utóbbi két év hírei alapján lassan leköszönnek a színes kisbuszok, magas fogyasztásuk, korlátozott kapacitásuk, szennyező motorjaik miatt a modernebb megoldások átveszik a helyüket. Az új járműveken lesz wifi, fedélzeti kamera, GPS, és a viteldíjat sem kialkudott összegként kell majd a sofőr kezébe nyomni, digitális kártyás rendszert dolgoznak ki a fizetéshez.

Így még embert nem láttunk sebességet váltani 1